Selekcija za dječake 2007/2008. za područje NC Dubrovnik-Župa-Konavle

Na temelju izmijenjenog plana i programa rada zbog pojave virusa COVID-19 Instruktorske službe ŽNS DN za 2020. godinu, Jozo Bebić, instruktor ŽNS i Hasan Kacić, koordinator NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle, u suradnji sa voditeljima škola nogometa i trenerima mlađih uzrasnih kategorija iz klubova sa područja NC organizirali su selektivne utakmice za pionire U-14 (igrači rođ. 2007.). i mlađe pionire U-13 (igrači rođeni 2008.).
Selektivne utakmice su se odigrale u utorak, 25. kolovoza 2020. u Dubrovniku na igralištu sa umjetnom travom u Gospinu polju s početkom u 09:30 i 10:30 sati.
Na prvu selektivnu aktivnost, poslije korona virus situacije, su bili pozvani talentirani dječaci iz svih klubova sa područja NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle.
Pozivu se je odazvalo 24 igrača i to iz klubova: NK GOŠK-Dubrovnik 1919, NK Župa dubrovačka, NA Libertas, NA Konavle i ŠN Božo Broketa.
Na selekcijskoj utakmici pored instruktora ŽNS (Jozo Bebić) i koordinatora NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle (Hasan Kacić) bili su prisutni i:
1. Oliver Kljajić, trener NK GOŠK-Dubrovnik 1919
2. Frane Lojić, trener NA Konavle
3. Matija Štrkalj, trener, NK Župa dubrovačka
4. Dubravko Marinović, trener NK Župa dubrovačka
5. Dražen Sršen, trener ŠN Božo Broketa
6. Dean Delevski, trener NA Konavle
7. Faris Sarić,trener NK Župa dubrovačka
Zbog situacije sa korona virusom ŽNS je poduzeo sve potrebne mjere zaštite igrača i stručnog stožera na način da je svim sudionicima selekcijske utakmice prije ulaska na igralište izmjerena temperatura,igrači su imali svoje bočice sa vodom,treneri su nosili zaštitne maske i rukavice, igrači nisu ulazili u svlačionice nego su odmah po završetku utakmice odlazili svojim roditeljima koji su ih odvezli njihovim kućama.
Pozvani igrači su bili podijeljeni u dvije momčadi (žuti i crveni markeri). Utakmica se igrala na terenu sa umjetnom travom,normalnih dimenzija.
Broj igrača u polju bio je 11 (10 igrača + vratar), izmjene se vršene ”letećim” načinom uz pravo vraćanja zamijenjenog igrača. Trajanje utakmice je bilo 2×25 minuta s pauzom od 6 minuta.
Selektivna utakmica za Pionire U-14 (2007.), nakon dobre i motivirane igre svih igrača utakmica, završila je pobjedom crvene ekipe sa rezultatom 5:2.
Selektivna utakmica za mlađe pionire U-13 (2008.), nakon dobre i motivirane igre svih igrača utakmica, završila je pobjedom crvene ekipe sa rezultatom 2:1.
Instruktor ŽNSDN i koordinator NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle su po završetku selektivne utakmice pohvalili sve igrače na dobroj i izuzetno motiviranoj igri te ih upoznali sa selektivnim procesom NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle, ŽNS i HNS-a za pionire. Pozvali su sve prisutne igrače i trenere da i dalje vrijedno treniraju u svojim klubovima te da obvezno sudjeluju u svim budućim selekcijskim aktivnostima NC i ŽNS DN te od jeseni 2020. i u selektivnim aktivnostima NS Split.
Instruktor ŽNSDN
Jozo Bebić, prof.

Odgovori