Proljetni selektivni turnir NS HNS-a za dječake U-14 (2009.)

U organizaciji HNS-a u Zagrebu je od 26-30.05.2023. održan je proljetni selektivni turnir nogometnih središta HNS-a za dječake U-14 (2009.).

U ovom natjecanju sudjelovali su Središta HNS-a: Osijek, Rijeka, Split, Sjever, Zagreb i Zagrebački nogometni savez.

U sustavu selektivnih aktivnosti jesenski i proljetni turnir za dječake U-14 smatra se jednom od najvažnijih aktivnosti HNS-a jer se po završetku ovih turnira biraju najbolji pojedinci iz svih Središta za ljetni kamp HNS-a odnosno za prvu selekciju dječaka U-15 na nacionalnoj razini koji će ubuduće sudjelovati u stvaranju reprezentacija U-16,U-17,U-18,U-19,U-21 i A reprezentacije.

U selekciju NS Split se, sukladno pravilima turnira, bira se do deset najboljih dječaka iz kluba nosioca kvalitete (HNK Hajduk) i 10 ili više dječaka iz ostalih klubova sa područja NS Split. Na ovom turniru je bilo pozvano sedam igrača iz HNK Hajduk i trinaest igrača iz ostalih ŽNS sa područja NS Split.

Iz Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog za selekciju NS Split igrali su Tino Krešić iz NK Neretva, Toni Ruso iz NK GOŠK-Dubrovnik 1919 i Luka Klaić iz HNK Konavljanin/NA Konavle.