Jesenski selektivni turnir nogometnih Središta HNS-a za dječake U-14 (2009.)

U organizaciji HNS-a u Medulinu je od 07.-11.12.2022. održan je Jesenski selektivni turnir Središta HNS-a za dječake U-14 (2009.).

U ovom natjecanju sudjelovali su Središta HNS-a: Osijek, Rijeka, Split, Sjever, Zagreb i Zagrebački nogometni savez.

U sustavu selektivnih aktivnosti jesenski i proljetni turnir za dječake U-14 smatra se jednom od najvažnijih aktivnosti HNS-a jer se po završetku ovih turnira biraju najbolji pojedinci iz svih Središta za zimski i ljetni kamp HNS-a odnosno za prvu selekciju dječaka U-15 na nacionalnoj razini koji će ubuduće sudjelovati u stvaranju reprezentacija U-16, U-17, U-18, U-19, U-21 i A reprezentacije.

U selekciji NS Split se, sukladno pravilima turnira, bira deset najboljih dječaka iz kluba nosioca kvalitete (HNK Hajduk) i 10 dječaka iz ostalih klubova sa područja NS Split.

Iz Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog za selekciju NS Split igrali su Tino Krešić iz NK Neretva i Toni Ruso iz NK GOŠK-Dubrovnik 1919.

Selekcija NS Split je izvrsno odigrala ovaj selektivni turnir te je odličnim igrama sa četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom uvjerljivo osvojila prvo mjesto.