Selekcija za dječake 2007/2008. za područje NC Dolina Neretve

Na temelju izmijenjenog plana i programa rada (zbog pojave virusa COVID-19) Instruktorske službe ŽNS DN za 2020. godinu, Jozo Bebić (instruktor ŽNS) i Mate Borovac (koordinator NC Dolina Neretve), u suradnji sa voditeljima škola nogometa i trenerima mlađih uzrasnih kategorija iz klubova sa područja NC Dolina Neretve organizirali su selektivne utakmice za pionire U-14 (2007.) i mlađe pionire U-13 (2008.).
Selektivne utakmice su se odigrale u srijedu, 26. kolovoza 2020. u Metkoviću na igralištu ONK Metković s početkom u 09:00 i 10:00 sati.
Na prvu selektivnu aktivnost, poslije korona virus situacije, su bili pozvani talentirani dječaci iz svih klubova sa područja NC Dolina Neretve. Pozivu se odazvalo 29 igrača i to iz klubova: NK Neretva, NK Neretvanac, NK Jadran LP i ONK Metković.
Na selekcijskoj utakmici pored instruktora ŽNS (Jozo Bebić) i koordinatora NC Dolina Neretve (Mate Borovac) bili su prisutni i:
1. Željko Dominiković, trener ONK Metković
2. Ante Bebić, trener ONK Metković
3. Goran Proleta, trener NK Neretvanac
4. Josip Radić, trener NK Neretva
Zbog situacije sa korona virusom ŽNS je poduzeo sve potrebne mjere zaštite igrača i stručnog stožera na način da je svim sudionicima selekcijske utakmice prije ulaska na igralište izmjerena temperatura, igrači su imali svoje bočice sa vodom, treneri su nosili zaštitne maske i rukavice, igrači nisu ulazili u svlačionice nego su odmah po završetku utakmice odlazili svojim roditeljima koji su ih odvezli njihovim kućama.
Pozvani igrači su bili podijeljeni u dvije momčadi (žuti i crveni markeri). Utakmica se igrala na terenu sa prirodnom travom sa golovima postavljenim na 16 metara.
Broj igrača u polju bio je 9 (8 igrača + vratar), izmjene se vršene ”letećim” načinom uz pravo vraćanja zamijenjenog igrača. Trajanje utakmice je bilo 2×25 minuta s pauzom od 6 minuta.
Selektivna utakmica za pionire U-14 (2007.), nakon dobre i motivirane igre svih igrača utakmica, završila je pobjedom crvene ekipe sa rezultatom 3:1.
Selektivna utakmica za mlađe pionire U-13 (2008.), nakon dobre i motivirane igre svih igrača utakmica, završila je pobjedom crvene ekipe sa rezultatom 1:0.
Instruktor ŽNS DN i koordinator NC Dolina Neretve su po završetku selektivne utakmice pohvalili sve igrače na dobroj i izuzetno motiviranoj igri te ih upoznali sa selektivnim procesom NC Dolina Neretve, ŽNS i HNS-a za pionire.
Pozvali su sve prisutne igrače i trenere da i dalje vrijedno treniraju u svojim klubovima te da obvezno sudjeluju u svim budućim selekcijskim aktivnostima NC Dolina Neretve i ŽNS DN te od jeseni 2020. i u selektivnim aktivnostima NS Split.
Instruktor ŽNS DN
Jozo Bebić, prof.

Odgovori